Kıymalı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kıymalı Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Makarna Sosu

Kıymalı makarna sosu, pişireceğiniz makarnaları daha lezzetli hale getirecektir. Makarna seven kişilerin bu sosla yapılmış olan makarnayı beğeneceklerini umuyoruz. Şimdi sosumuzu hazırlayarak, makarnamızı pişirelim.

Kıymalı Makarna Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram yağsız kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 adet orta boy domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Kıymalı Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Kuru soğanı soyup, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Sızma zeytinyağını tavanın içerisine koyun. İçine rendelenmiş soğanı ekleyerek, orta ateşte kavurmaya başlayın. Daha sonra kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Ardından rendelediğiniz domatesleri veya domates salçasını ve ezdiğiniz sarımsağı ekleyerek, pişirme işlemine devam edin. En son tuz ve karabiberi karışıma ekleyin. Hazırladığınız sos karışımını on dakika kadar kısık ateşte pişirin. Artık kıymalı domates sosu hazırdır. Makarnanız da piştiyse, bu sosla zenginleştirip, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları ve Öneriler

Lezzeti artırmak için birkaç ek malzeme ekleyebilirsiniz:
  • 1 tatlı kaşığı kekik veya fesleğen
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 adet küp doğranmış kırmızı veya yeşil biber

Ekstra lezzet katmak için, soğanları kavurduktan sonra bir çay kaşığı şeker ekleyerek karamelize edebilirsiniz. Ayrıca, kıymayı ekledikten sonra biraz beyaz şarap eklemek, sosun aromasını derinleştirebilir.

Bu tarif, yalnızca makarnalar için değil, aynı zamanda lazanya veya diğer fırın yemekleri için de mükemmel bir sos olabilir. Hazırladığınız sosu hava geçirmez bir kapta buzdolabında 3-4 gün saklayabilir veya dondurup daha sonra kullanabilirsiniz.

Makarnanızı bu kıymalı sos ile hazırlarken, makarnanın al dente pişirilmesine özen gösterin. Bu, makarnanın diri kalmasını ve sosla daha iyi bütünleşmesini sağlar.

Son olarak, sosun kıvamını ayarlamak için gerektiğinde biraz makarna suyu ekleyebilirsiniz. Bu, sosun makarnaya daha iyi yapışmasını sağlayacaktır.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hace

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Soğanları kavururken şeker eklemeyi denedim ama ne kadar şeker eklemeyelim? Bir çay kaşığı yeterli olur mu, yoksa fazlası mı gerekiyor? Karamelize etme işlemi sırasında başka nelere dikkat etmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Hace,

Soğanları karamelize ederken şeker eklemek lezzetlerini daha da ortaya çıkarabilir. Bir çay kaşığı şeker genellikle yeterli olur, ama damak tadına göre bu miktarı biraz arttırabilirsin. ޞekerin yanmaması için dikkatli olmak gerekir; bu nedenle, soğanları kısık ateşte ve sabırla pişirmen önemli. Ayrıca, soğanların eşit şekilde karamelize olması için sık sık karıştırmayı unutma. Biraz tuz eklemek de karamelizasyon sürecini hızlandırabilir ve lezzeti dengeler. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Makarna Sosu

Kabaklı Makarna Sosu

Makarna Sosları Salçalı Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Sosları Salçalı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Makarna Sosu

Bezelyeli Makarna Sosu