Kremalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kremalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Makarna Sosları

Kremalı makarna sosları, hem yetişkinlerin hem de çocukların en çok sevdiği yemek çeşitlerinden biridir. Makarnanın hazırlanışı oldukça pratik ve çok lezzetli olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle kremalı soslar ile hazırlandığında makarna, çok daha lezzetli olmaktadır. Kremalı makarna soslarını marketlerde hazır olarak bulabileceğiniz gibi, evde kendi damak zevkinize göre çok farklı lezzetlerde kremalı makarna sosları da hazırlayabilirsiniz.

Kremalı Makarna Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı hazır krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet domates
  • 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kuru kekik
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kremalı Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

İlk önce geniş bir tavanın içinde zeytinyağını iyice ısıtalım. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyalım ve piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Sarımsağın kabuklarını soyup ezelim ve doğrayalım. Daha sonra sarımsak ile piyazlık doğranmış kuru soğanı ısınmış yağın içine atarak kavuralım. Domatesleri rendeleyin ve tavanın içine atarak pişirin. Domatesler suyunu çektikten sonra sosun içine kekik, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Makarnanın sosu sıcakken içine kremayı ve tereyağını ilave edin ve yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Daha sonra makarnanın üzerine kremalı sosu dökerek servis yapın. Kremalı Makarna Sosu hazır.

Kremalı Mantarlı Makarna Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gram krema
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

Kremalı Mantarlı Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayın. Büyük bir tavanın içinde zeytinyağını iyice kızdırın ve mantarları ilave edin. Yaklaşık 5 dakika kadar mantarları kavurun, sık sık karıştırın. Daha sonra sarımsakları, kremayı, limon suyunu ve maydanozu ekleyin ve kavurmaya devam edin. Damak zevkinize göre tuzunu ve karabiberini ekleyin. Kremalı mantar sosunu biraz daha akışkan istiyorsanız su ekleyebilirsiniz. Ardından makarnanın üzerine sosunuzu dökün ve servis yapın. Kremalı Mantarlı Makarna Sosu hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Zinnure

12 Temmuz 2024 Cuma

Kremalı makarna sosunu yaparken domatesler suyunu tam çekmeden mi kremayı eklemeliyiz yoksa tamamen çektikten sonra mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Zinnure, kremalı makarna sosunun lezzetli olması için domateslerin suyunu tamamen çekmesini beklemeden kremayı eklemen daha iyi olur. Bu şekilde domateslerin taze ve hafif asidik tadı kremayla daha iyi karışır ve sosun kıvamı daha pürüzsüz olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sebzeli Makarna Sosu

Sebzeli Makarna Sosu

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Makarna Sosu

Acılı Makarna Sosu

Kabaklı Makarna Sosu

Kabaklı Makarna Sosu

Diyet Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri