Kremalı Makarna Sosları Kremalı makarna sosları, hem yetişkinlerin hem de çocukların en çok sevdiği yemek çeşitlerinden biridir. Makarnanın hazırlanışı oldukça pratik ve çok lezzetli olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle kremalı soslar ile hazırlandığında makarna, çok daha lezzetli olmaktadır. Kremalı makarna soslarını marketlerde hazır olarak bulabileceğiniz gibi, evde kendi damak zevkinize göre çok farklı lezzetlerde kremalı makarna sosları da hazırlayabilirsiniz. Kremalı Makarna Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Kremalı Makarna Sosu Nasıl Yapılır? İlk önce geniş bir tavanın içinde zeytinyağını iyice ısıtalım. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyalım ve piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Sarımsağın kabuklarını soyup ezelim ve doğrayalım. Daha sonra sarımsak ile piyazlık doğranmış kuru soğanı ısınmış yağın içine atarak kavuralım. Domatesleri rendeleyin ve tavanın içine atarak pişirin. Domatesler suyunu çektikten sonra sosun içine kekik, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Makarnanın sosu sıcakken içine kremayı ve tereyağını ilave edin ve yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Daha sonra makarnanın üzerine kremalı sosu dökerek servis yapın. Kremalı Makarna Sosu hazır. Kremalı Mantarlı Makarna Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Kremalı Mantarlı Makarna Sosu Nasıl Yapılır? Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayın. Büyük bir tavanın içinde zeytinyağını iyice kızdırın ve mantarları ilave edin. Yaklaşık 5 dakika kadar mantarları kavurun, sık sık karıştırın. Daha sonra sarımsakları, kremayı, limon suyunu ve maydanozu ekleyin ve kavurmaya devam edin. Damak zevkinize göre tuzunu ve karabiberini ekleyin. Kremalı mantar sosunu biraz daha akışkan istiyorsanız su ekleyebilirsiniz. Ardından makarnanın üzerine sosunuzu dökün ve servis yapın. Kremalı Mantarlı Makarna Sosu hazır. Afiyet olsun. |
Zinnure
12 Temmuz 2024 CumaKremalı makarna sosunu yaparken domatesler suyunu tam çekmeden mi kremayı eklemeliyiz yoksa tamamen çektikten sonra mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaZinnure, kremalı makarna sosunun lezzetli olması için domateslerin suyunu tamamen çekmesini beklemeden kremayı eklemen daha iyi olur. Bu şekilde domateslerin taze ve hafif asidik tadı kremayla daha iyi karışır ve sosun kıvamı daha pürüzsüz olur. Afiyet olsun!