Pratik Makarna Sosları
Pratik Makarna Sosları, küçük büyük herkesin en sevdiği yemeklerden biri olan makarna, lezzetli yapılan soslar ile yanında hiçbir alternatif hazırlamadan bir öğün geçirmenizi sağlayabilen bir yemek çeşididir. Herkesin mutfağında mutlaka bulunan ve oldukça da ekonomik olan makarna, aniden gelen misafirlerin kurtarıcısı ve öğrenci evlerinin vazgeçilmezidir.
Siz de evde mükemmel bir makarna pişirmek istiyorsanız, sizlere önereceğim oldukça pratik bir şekilde hazırlanan makarna sosları tariflerimi mutlaka deneyin. Bu tariflerle hazırlanan soslarla yaptığınız makarnaları en özel davetlerinizde bile sunabilir ve misafirlerinizi layıkıyla ağırlayabilirsiniz. Makarnaları artık sade olarak değil de değişik soslarla sunduğunuz da makarna yemenin keyfi bir başka olacak. Haydi hanımlar makarnalarımızı pratik sos tarifleri ile lezzetlendirmeye başlayalım.
Parmesan peynirli domatesli makarna sosu malzemeleri- 300 gram çeri domates
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gram parmesan peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
Parmesan peynirli domatesli makarna sosu nasıl yapılır?
Öncelikle çeri domatesleri bol su ile iyice yıkadıktan sonra kesme tahtasının üzerinde dilediğiniz büyüklükte doğrayın.
Daha sonra bir tencerenin içerisine tereyağı ilave edip eritin. Tereyağı erirken bu arada sarımsakları soyup rendeleyerek hazır edin ve eriyen yağın içerisine atıp hafif kavurduktan sonra içerisine doğradığınız domatesleri ve biber salçasını da ilave edip karıştırın. Domatesler sotelendikten sonra tencerenin içerisine toz şeker, baharatlar ve zeytinyağını da ilave edip 5 dakika daha kaynattıktan sonra tavanın altını kapatın. Soslu makarna hazırlarken hazırladığınız sosu makarna tenceresinin içine değil de makarnayı sosu hazırladığımız tencereye boşaltın. Böylece makarnanın aroması daha da güzel olacak. Son olarak makarnanızı servis tabağına alıp üzerini parmesan peyniri ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz. Spagetti, kelebek, midye, burgu ve kalem gibi makarna çeşitlerine domates ile hazırlanan soslar daha çok yakışacağı için parmesan peynirli domatesli makarna sosunu bu makarna çeşitlerine uygulayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kremalı mantarlı makarna sosu malzemeleri- 1 paket krema
- 500 gr kültür mantarı
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Bir tutam fesleğen
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
Kremalı mantarlı makarna sosu nasıl yapılır?
Öncelikle soğan ve sarımsakların kabuğunu soyduktan sonra küçük küçük doğrayın. Mantarları da bol su ile iyice yıkadıktan sonra dilediğiniz boyutta dilimleyin ve bir tencerenin içerisine tereyağını erittikten sonra içerisine doğrayıp hazır ettiğiniz soğan, sarımsak ve mantarı ilave ederek yüksek ateşte kavurun. Daha sonra tencerenin içerisine sıvı yağ, tuz ve baharatları da ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Ardından haşladığınız makarnayı sos tenceresine dökün ve tencerenin içerisine süt ve kremayı da ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp üzerini kaşar peyniri rendesi ve ince ince kıyılmış taze fesleğen ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz. Lazanya, erişte ve yassı spagetti gibi makarna çeşitleri kremalı ve kıvamı olan yoğun sosları daha çok sever. Bu nedenle bu makarna çeşitlerini pratik makarna sosları arasındaki kremalı mantarlı makarna sosu ile hazırlayabilirsiniz. Afiyetle yemeniz dileğiyle.
21.01.2024 20:07:04
Pratik Makarna Sosları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|