- • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- • 3- 4 diş sarımsak
- • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
- • 1 çay bardağı mozerella peynir rendesi
- • 10 dal taze fesleğen
- • 100 ml.
Sıvı krema
Pesto sos nasıl yapılır?
Pesto sos yapımı için sarımsaklar soyulur ve fıstık zeytinyağı fesleğen ve peynir rendesi ile robota alınır. Robottan geçirilir. Ardından bir tavaya alınır ve üzerine sıvı krema eklenerek beş dakika kadar pişirilir. Ardından makarna üzerine eklenerek servis edilir.
Acılı makarna sosu yapımı için gerekli malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 2 adet olgun domates
- 1 küçük demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 cay kaşığı tuz
Acılı makarna sosu nasıl yapılır?
Makarna sosu için uygun bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınarak orta ateş derece ocakta eritilir. Kuru soğanın kabukları soyulur ve küçük küpler seklinde doğranır. Doğranan soğanlar ısınan yağa ilave edilir. İki üç diş sarımsak rendeden geçirilip soğanın üzerine eklenir. Soğan ve sarımsak kavrulurken malzemelerin üzerine kırmızı pul biber ve tuz eklenerek 10 dakika kadar pişirilir. Domatesler rendelenir ve derin bir kâseye alınarak üzerine biber salçası ve yarım su bardağı su ilave edilir. Bu karışım da tavaya eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Ardından makarna üzerine eklenerek servis edilir.
Beyaz peynirli makarna Sosu yapımı için gerekli malzemeler
- 1 su bardağı kadar beyaz peynir
- 4-5 tane kırmızı biber
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Beyaz peynirli makarna sosu nasıl yapılır?
Bu makarna sosunun yapımı için derin bir kâsenin içine beyaz peynir ufalanır. Üzerine mısır ve küçük küçük doğranan kırmızı biber eklenir son olarak da sıvıyağ eklenerek karıştırılır. Makarna ile karıştırılarak servise sunulur.
Afiyet olsun.