{ "title": "Makarna Sosları", "image": "https://www.makarnasoslari.gen.tr/images/makarna-soslari.JPG", "date": "18.01.2024 23:32:54", "author": "Fener", "article": [ { "article": "
Mantarlı makarna sosu
Mantarlı makarna sosu nasıl yapılır?

Büyük ve geniş bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağını koyup kızdırın. İnce ince doğradığınız çerliston biberi yağın içine atın ve biberleri karıştırarak öldürün. 8 adet ince ince doğradığınız mantarı da ilave edip 10 dakika daha kavurun. Ardından 2 adet ince doğranmış domatesleri de karışımın içine atın ve 10 dakika kadar kavurun. Domatesler suyunu çektikten sonra yarım yemek kaşığı salça,2 tatlı kaşığı ince doğradığınız maydanozu ve arzunuza göre baharatları ilave edip 5 dakika daha kavurun. Piştikten sonra mantarlı makarna sosunuzu pişirdiğiniz makarnaya sıcak bir şekilde üzerine dökün ve servis edin. Mantarlı makarna sosunuz hazır afiyet olsun.

Bolonez soslu makarna için malzemeler
Bolonez sos nasıl yapılır?

Büyük ve geniş bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını dökün yağınız kızdıktan sonra 4 adet ince doğranmış kuru soğan,5 adet ince doğranmış sarımsak,3 adet küçük küçük doğradığınız havucu tavaya ilave edip 5 dakika kavurun. Daha sonra 850 gr kıymayı ekleyip kıyma rengini verene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin ve 4 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip 5 dakika kavurun. Kavurduktan sonra tuz ve baharatları ilave edin. 850 gr domates püresini ve 1 su bardağı beyaz şarabı dökerek 1 saat boyunca karıştırarak pişirin. Sosunuz koyulaşmaya başladığında 250 ml sütü ilave edip 15 dakika pişirin. Hazırladığınız makarnaya bolonez sosunu sıcak bir şeklide ilave edip üzerini parmesan peyniriyle süsleyip servis edebilirsiniz. Bolonez sosunuz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }