{ "title": "Farklı Makarna Sosları", "image": "https://www.makarnasoslari.gen.tr/images/farkli-makarna-soslari.jpg", "date": "19.01.2024 17:54:46", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Farklı makarna sosları, makarna sevilen yemek tariflerinden biridir. Herkesin evinde yaptığı çok pratik bir yemek olduğu için sıklıkla tercih edilir. Suda haşlayarak makarna pişirilir. Fakat makarnaya asıl lezzeti katan birçok şarkı şekilde ve lezzete hazırlanan makarna soslarıdır. Makarnaya lezzet katan daha lezzetli ve farklı yapan birbirinden güzel soslardır. Makarna sosları damak tadına göre farklı baharat çeşitleri ve sebzeler salça ve kremalar kullanılarak hazırlanabilir. Şimdi birbirinden lezzetli olan makarna soslarına bakalım.

Kıymalı makarna sosu yapımı için gerekli malzemeler
Kıymalı makarna sosu nasıl yapılır?

Kıymalı makarna sosu yapımı için ilk olarak kıyma bir tavaya alınır ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Ardından bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır. Soğan ve sıvı yağ kıyma üzerine eklenir. Soğanlar biraz kavrulur ve ardından salça eklenir. Birkaç dakika daha kavrularak bir adet domatesin kabukları soyulur ve rendelenir tavaya ilave edilir. Baharatları ve tuzu atılır. Beş dakika kadar pişirilir. Yarım çay bardağı kaynar su ilave edilir. Suyunu çekene kadar pişirilir ve ardından makarna üzerine dökülerek servis edilir.

Pesto soslu makarna yapımı için gerekli malzemeler
Pesto sos nasıl yapılır?

Pesto sos yapımı için sarımsaklar soyulur ve fıstık zeytinyağı fesleğen ve peynir rendesi ile robota alınır. Robottan geçirilir. Ardından bir tavaya alınır ve üzerine sıvı krema eklenerek beş dakika kadar pişirilir. Ardından makarna üzerine eklenerek servis edilir.

Acılı makarna sosu yapımı için gerekli malzemeler
Acılı makarna sosu nasıl yapılır?

Makarna sosu için uygun bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınarak orta ateş derece ocakta eritilir. Kuru soğanın kabukları soyulur ve küçük küpler seklinde doğranır. Doğranan soğanlar ısınan yağa ilave edilir. İki üç diş sarımsak rendeden geçirilip soğanın üzerine eklenir. Soğan ve sarımsak kavrulurken malzemelerin üzerine kırmızı pul biber ve tuz eklenerek 10 dakika kadar pişirilir. Domatesler rendelenir ve derin bir kâseye alınarak üzerine biber salçası ve yarım su bardağı su ilave edilir. Bu karışım da tavaya eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Ardından makarna üzerine eklenerek servis edilir.

Beyaz peynirli makarna Sosu yapımı için gerekli malzemeler
Beyaz peynirli makarna sosu nasıl yapılır?

Bu makarna sosunun yapımı için derin bir kâsenin içine beyaz peynir ufalanır. Üzerine mısır ve küçük küçük doğranan kırmızı biber eklenir son olarak da sıvıyağ eklenerek karıştırılır. Makarna ile karıştırılarak servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }