{ "title": "Değişik Makarna Sosları", "image": "https://www.makarnasoslari.gen.tr/images/degisik-makarna-soslari.jpg", "date": "19.01.2024 19:23:50", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "Değişik Makarna Sosları: Makarna aniden eve gelen misafirlerin, öğrenci evlerinde kurtarıcı yemek olarak ve gece atıştırmalık olarak çeşitli soslar ile zenginleştirilip pratik ve kurtarıcıdır. Makarna çeşitli damak zevkine uygun soslar ile lezzetlen dirilip yenildiğinde zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

Makarna düşük kalorisi ve lifli yapısı ile kollestrolü dengede tutar hazmı kolaylaştırır ve zayıflamaya yardımcı olur. Makarna şişmanlatır olarak bilinir aslında şişmanlatan makarna değil üzerine eklenen sosların içeriğinde kullanılan fazla yağlar ve kalorili besinlerdir. Makarnanın kaliteli irmik ununda yapılması sağlıklı ve değerli karbonhidrat kaynağı olmaktadır. Glisamik indeksi o kadar düşüktür ki onu lezzetli ve sağlıklı soslar ile birleştirildiğinde diyet listesinin baş yıldızı yapmaktadır.

Makarna sadece karbonhidrat içermez protein açısında da çok zengindir, içeriğinde demir, mineral, vitaminler ve posa bulundurur. Bu içeriği ile pişirilen makarnanın kalorisi ekmeğin yarısı kadardır. Makarna hazırlarken içine eklenen çeşitli soslar lezzetine lezzet katmaktadır. Günümüzde o kadar çok, çeşitli makarna sosları hazırlanıyor ki insan hangisini yapsam acaba diye karar veremiyor.

Makarnaların çeşitlerine göre çeşitli soslar yapıp sofraların görüntüsü süslendiği gibi damak lezzeti de değişmiş olur. Yapılacak sosların içerisine birkaç yaprak fesleğen katmak, mantar veya çeşitli sebzeler katmak hem görüntüyü hem lezzetini ve içereceği vitaminlerin artmasını sağlayacaktır.

Değişik makarna sosları yapmak için ilk iş olarak orta boy bir tencere ve bir derin tavaya ihtiyacımız olacak. Tencere ile suyu ocağa alarak makarnaların haşlanması yapılacak ve tavamız ile soslarınızı hazırlayacağız.

Salçalı Sos Malzemeleri: bu salçalı sos için 4 porsiyonluk makarnaya 1 paket spagetti makarna, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı domates salçası, 4 adet olgun domates, ¼ su bardağı su, 4 yaprak fesleğen, yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı çekilmiş karabiber. Bu malzemeler ile yapılan sos spagetti nize lezzet katacaktır.

Bolonez Sos Malzemeleri: 4 porsiyonluk makarna için 1 paket penne makarna, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet orta boy soğan, 1 adet diş sarımsak 1 adet orta boy havuç, 3 adet domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 400 gr taze çekilmiş kıyma, yarım su bardağı makarnanın haşlanan suyunda, yarım çay kaşığı tuz ve karabiber, kekik. Bolenez sosumuz hazırlandığında makarnayla buluşturun ve üzerine 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri ile süsleyin servise hazırdır.

Kremalı Mantarlı Sos: 4 porsiyon makarna için 1 paket penne makarna, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı krema, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 2 diş sarımsak, 4 yaprak fesleğen, yarım su bardağı süt ve 300 gr makarna ve üzerini süslemek için rendelenmiş parmesan peyniri kullanılır.

Beşamel Sos: Beşamel soslu makarna yapmak için 4 porsiyonluk 1 paket fırınlık makarna, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet yumurta sarısı, 3 su bardağı süt, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı çekilmiş ceviz, yarım çay kaşığı tuz. Bu beşamel soslu makarna fırından pişeceği için makarnaların fazla haşla maması gereklidir.

Pesto Sos: Pesto soslu makarna evlerde annelerimizin kestiği makarna ile yapıldığında çok lezzetli olacaktır. 4 porsiyonluk 400 gr ev makarnası, 1 diş sarımsak, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 4-5 yaprak fesleğen, 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz, 100 gr rendelenmiş beyaz peynir. Ev makarna mızı pesto sosu ile buluşturduktan sonra iyice harmanlayıp servis tabaklarına aldıktan sonra üzerini fesleğen yaprakları ile süsleyerek servise hazır edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }